Τιμητική Διάκριση για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools έλαβε το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου.

Το σχολείο διακρίθηκε στο #BravoSchools 2021,τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό κατά τον οποίο οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο αναδεικνύουν τις προτάσεις τους για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου. με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Στόχο 1: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου ξεχώρισε μεταξύ των 867 συμμετοχών από 342 σχολεία που έλαβαν μέρος στη φετινή διαδικασία.

 Με τη διάκριση αυτή  το σχολείο εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

 

Στο Διαγωνισμό παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας, από 30.000 και πλέον μαθητές, ενώ 42.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα των παιδιών και συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία των κατατιθέμενων εργασιών.

 

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ συμμετείχε στην κατηγορία ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα η μαθήτρια Ελένη Ζήση της Γ΄ τάξης του σχολείου άκουσε πολλές φορές να γίνεται λόγος για τη φτώχεια και τις συνέπειές της κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς και κατά την ερμηνευτική προσέγγιση της τραγωδίας του Ευριπίδη « Ελένη» έγινε λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου. Μια από αυτές είναι και η φτώχεια….

Τη δράση του σχολείου μπορείτε να τη δείτε εδώ:

https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/quoth-ftwxeia-makrinhquot.2573.html

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε  την τελετή της βράβευσης εδώ:

http://gym-evinoch.ait.sch.gr/index.php/2014-02-16-16-27-51/343-timitiki-diakrisi-gia-to-sxoleio-mas-sto-bravo-schools-2021-deite-to-vinteo

( Στον χρόνο 2:09:30 προβάλλεται η δράση του σχολείου)

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!

 

.