Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο Global Action Days: Climate Ready through Food

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο Global Action Days: Climate Ready through Food

 

Οι senior & Junior Ambassadors του προγράμματος European Parliament Ambassador School Programme του Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης / Aristotelio College of Thessaloniki ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του οργανισμού Foundation for Environmental Education που συνεργάζεται με την UNESCO, και συμμετέχουν στην εκστρατεία με τίτλο “Global Action Days” στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Οι senior Ambassadors Χατζημουρατίδου Στέλλα και Μπετχάβας Ιωσήφ  σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους ασχολήθηκαν με την ενότητα «Κλιματική αλλαγή και Διατροφή». Έβγαλαν φωτογραφίες από τρόφιμα που χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες φυτικής βάσης ή χαμηλών σε άνθρακα γεύματα. Έπειτα, ενημέρωσαν την μαθητική κοινότητα τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τη συγκεκριμένη διατροφή:

  1. Προστασία του περιβάλλοντος: Οι φυτικές πηγές πρωτεΐνης, συνήθως έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τις ζωικές πηγές πρωτεΐνης. Η μείωση της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της αποτύπωσης νερού και γης που σχετίζονται με την παραγωγή τροφίμων.
  2. Βιωσιμότητα: Η παραγωγή φυτικών πρωτεϊνών απαιτεί συνήθως λιγότερους φυτοφάρμακα και νερό σε σύγκριση με την παραγωγή ζωικών πρωτεϊνών. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης γεωργίας και στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Οι δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου κατά την χρονική περίοδο 10-20 Μαρτίου 2024

#MyActionsMatter #GlobalActionDays #GreeningEducation

#epas

#ee_athena

#europe

#european

#parliament

#ambassadorschool