Εμφάνιση νέου επικίνδυνου ιού Blackworm

Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (GSN-CERT) ενημερώνει τους χρήστες του δικτύου για την ύπαρξη ενός νέου επιβλαβούς προγράμματος (ιού) που ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Ο ιός είναι γνωστός με τα παρακάτω ονόματα: CME-24. Win32.Blackmal.F. Email-Worm.Win32.Nyxem.e. Email-worm.Win32.Nyxem.e. W32/MyWife.d@MM. W32/MyWife.d@MM!M24. W32/Small.KI@mm. Tearec.A. W32/Nyxem-D. WORM_GREW. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο ιό θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/w32.blackmal.e@mm.html

Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (GSN-CERT) ενημερώνει τους χρήστες του δικτύου για την ύπαρξη ενός νέου επιβλαβούς προγράμματος (ιού) που ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.

Ο ιός είναι γνωστός με τα παρακάτω ονόματα:
CME-24. Win32.Blackmal.F. Email-Worm.Win32.Nyxem.e. Email-worm.Win32.Nyxem.e. W32/MyWife.d@MM. W32/MyWife.d@MM!M24. W32/Small.KI@mm. Tearec.A. W32/Nyxem-D. WORM_GREW.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο ιό θα βρείτε στη
διεύθυνση: http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/w32.blackmal.e@mm.html

Εφιστάται η προσοχή των χρηστών διότι ο παραπάνω ιός ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και σε κάθε 3η του μηνός.

Μεταξύ των αρχείων που κινδυνεύουν είναι αυτά με κατάληξη: DOC. XLS. MDB. MDE. PPT. PPS. ZIP. RAR.PDF.

Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας προτρέπει όλους τους χρήστες του δικτύου να προβούν σε έλεγχο των υπολογιστών τους για το συγκεκριμένο ιό χρησιμοποιώντας το εργαλείο που παρέχεται στη σελίδα:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blackmal@mm.removal.tool.html.

Επίσης. καθώς ο ιός αυτός μεταδίδεται κυρίως μέσα από συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. συνιστάται η προσοχή των χρηστών όταν παραλαμβάνουν τέτοια μηνύματα από άγνωστο αποστολέα.

Ευχαριστούμε.

Ομάδα Αντιμετώπισης Περιστατικών Ασφαλείας (GSN-CERT) Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cert@sch.gr Δικτυακός τόπος: http://www.cert.sch.gr

Greek School Network
Computer Emergency & Responce Team (GSN-CERT)
E-Mail: cert@sch.gr
Web   : http://www.cert.sch.gr