Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας (TTHE) του Ιονίου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2004 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ με έδρα την πόλη της Κέρκυρας.
Το καινοτόμο. πενταετές πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος καλλιεργεί και προάγει την οπτικοακουστική έκφραση με βασικούς άξονες τη διδασκαλία και την έρευνα των εργαλείων και των εφαρμογών της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της Τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας. Ειδικότερα. οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τμήματος υλοποιούνται και στηρίζονται από:
  • τη διδασκαλία νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης.
  • την επιστημονική έρευνα των εφαρμογών της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή και επεξεργασία ήχου και εικόνας.
  • την εφαρμογή στον καλλιτεχνικό & επικοινωνιακό οπτικοακουστικό χώρο.
Στο ευρύτερο πεδίο επαγγελματικής αποκατάστασης και απασχόλησης των αποφοίτων του Τμήματος συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά:
  • επαγγελματικοί χώροι οπτικοακουστικής επικοινωνίας και αναψυχής. όπως Ραδιόφωνο – Τηλεόραση. εταιρείες παραγωγής ηχητικού & οπτικοακουστικού υλικού. εταιρείες ανάπτυξης οπτικοακουστικών συστημάτων (πχ. video games). κλπ.
  • ελεύθερος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω του ήχου. της εικόνας και των συνδυασμών τους.
  • σχετικοί τομείς της γενικής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος τις εργάσιμες μέρες και ώρες (τηλ. 26610-38540. e-mail: audiovisual@ionio.gr ).