Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΔΕ Ν.Ηλείας -Δελτίο τύπου 24-10 -2007

H ανεξάρτητη ομάδα της Πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών συνεχίζει το έργο της στηριζόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση & βοήθεια τόσο των πολιτών όσο και εταιρειών. φορέων και σχολείων. 
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
(http://sxoleiaileia.blogspot.com)
 
 
H ανεξάρτητη ομάδα της Πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών συνεχίζει το έργο της στηριζόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση & βοήθεια τόσο των πολιτών όσο και εταιρειών. φορέων και σχολείων. 
 
 • Με τη συνεργασία της Β/θμιας Διεύθυνσης. των διευθυντών και των καθηγητών των σχολικών μονάδων προχωρήσαμε σε καταγραφή των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή στα Γυμνάσια και Λύκεια των πυρόπληκτων περιοχών. Αυτή τη στιγμή οργανώνουμε ένα δίκτυο για την παροχή υλικοτεχνικού  εξοπλισμού απευθείας στα πυρόπληκτα σχολεία. βάσει των αναγκών που έχουν αυτά δηλώσει. ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ DVDκαι τις φωτογραφικές μηχανές που ζητήθηκαν. τα οποία και θα διανεμηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης έχουμε χορηγία και για τις ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που έχουν ζητηθεί από σχολεία της Β/θμιας (για τους προαύλιους & εσωτερικούς χώρους ) και θα προχωρήσει σύντομα η εγκατάσταση τους.
 • Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς αποτέλεσε και η ενίσχυση των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ . Εχουμε ήδη καταγράψει τις ανάγκες των σχολείων και έχουμε καταφέρει τα εξής :
  *Ηδη και μόνο μέσα από τις προσφορές και τις αποστολές βιβλίων ( που είχαμε ζητήσει από τέλη Αυγούστου ) συγκεντρώσαμε και διακινήσαμε τόσο στη Β/θμια όσο και στη Α/θμια αλλά και σε πυρόπληκτες οικογένειες πάνω από 2.500 βιβλία .
  ** Η Σύμβουλος Αγγλικών του νομού η κα ΜΠΙΝΤΑΚΑ επίσης έχει επικοινωνήσει με τους εκδοτικούς οίκους ξενόγλωσσων βιβλίων και εξασφάλισε τα αγγλικά ξενόγλωσσα βιβλία του νομού μας να διατεθούν δωρεάν  στις πυρόπληκτες περιοχές & με κάποια έκπτωση στις μη .
  *** Τέλος συνεχίζεται η αποστολή βιβλίων από όλη την Ελλάδα τόσο από φορείς όσο και από ιδιώτες και έμπορους ώστε να εξοπλιστούν επαρκώς τα σχολεία. Έχουμε επικοινωνήσει ήδη με πολλούς οίκους. οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στέλνοντας βιβλία τόσο στην ομάδα μας όσο και στα σχολεία. Σε συνεργασία με τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. το Ινστιτούτο Νεοελληνικών σπουδών και με ομάδες πολιτών  συγκεντρώνεται επίσης μεγάλος όγκος βιβλίων. 
  ****Από την ομάδα μας επίσης έχουν κατατεθεί προτάσεις σε φορείς για δωρεά με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων βιβλιοθηκών (με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. γραφεία. ραφιέρες κτλ). κατά το πρότυπο των βιβλιοθηκών «Πύλος» και αναμένουμε τις απαντήσεις.
 • ενώ οι φωτιές έκαιγαν ακόμα και εως την έναρξη των σχολείων  . οι εθελοντές εκπαιδευτικοί κατορθώσαμε άμεσα & υπεύθυνα να συγκεντρώσουμε και να διανείμουμε σε περισσότερα από 120 σχολεία και 5.000 παιδιά σχολικό υλικό (τσάντες και όλη την απαραίτητη γραφική ύλη για τη σχολική χρονιά )
 • στηρίζουμε πυρόπληκτες & άπορες οικογένειες πάλι με υλικό όπως ρούχα . παιχνίδια. κλινοσκεπάσματα. κλπ κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθώς μέρα με τη μέρα καταγράφουμε τις ανάγκες μέσα από τα σχολεία μας.
 • συνεργαζόμαστε επίσης με φορείς όπως το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . την Act4People. την Action Aid. την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Λακωνίας. για την παροχή βοήθειας σε σχολεία και χωριά.
 • Φέραμε επίσης σε επαφή σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών προκειμένου να αδερφοποιηθούν και να προσφέρουν βοήθεια τόσο σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και στους μαθητές και τις οικογένειες τους. Ήδη πολλές από αυτές επισκέφθηκαν ή προτίθενται να επισκεφτούν άμεσα τις πυρόπληκτες περιοχές.            
 • Σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης και με φορείς προχωρούμε στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που αφορούν το περιβάλλον. τον εθελοντισμό. τον πολιτισμό.
Το blog της πρωτοβουλίας μας όπου βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για τη προσπάθειά μας είναι το http://sxoleiaileia.blogspot.com.
 
Ελένη Παπαδοπούλου (Υπεύθυνη συντονισμού)
Εκπαιδευτικός Ν. Ηλείας
Τηλ. 6942533832                                   
Χριστίνα Λόη . Εκπαιδευτικός Ν.Ηλείας
τηλ > 6944860451 . 26210-83033 (08.00-14.00)
Αντώνης Αντωνόπουλος . Ζαφειροπούλου Βάσω . Παναγιώτης Μαντάς . Ματούλα Μενεγή . Μαρία Δημητριάδου . Κώστας Σεβεντεκίδης . Μαρία Μπίρμπα . Αντώνης Σπανός . Πηνελόπη Παπουτσάκη
Τάκης Λάζος . και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί