20ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

Με τη δημοσίευση της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ. ξεκινά και επίσημα τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007 ο πανηγυρικός 20ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.

Ο 20ος ΠΔΠ διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την ΕΠΥ και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οικονομίας & Οικονομικών. Ο 20ος ΠΔΠ αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO.

Οι μαθητές της Ελληνικών Δευτεροβάθμιων Σχολείων της ημεδαπής και του εξωτερικού μετέχουν στον ΠΔΠ αρχικά μέσω Διαδικτύου. Για να μετάσχουν πρέπει να εγγραφούν μέχρι τέλους Ιανουαρίου στο www.pdp.gr

Από την τελική φάση του ΠΔΠ θα συγκροτηθούν: Η Εθνική Ολυμπιακή ομάδα. η Εθνική ομάδα Βαλκανικού Διαγωνισμού και η Βαλκανική ομάδα νέων.

Οι μαθητές που θα διακριθούν εκτός από τις επίσημες βραβεύσεις. θα λάβουν και ειδικά δώρα από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Επιπλέον οι μαθητές που λαμβάνουν διεθνείς διακρίσεις εισάγονται εκτός της διαδικασίας των Γενικών Εξετάσεων στη Σχολή της προτίμησής τους.