Η ALERT του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων πήρε Έπαινο Μηχανικής Κατασκευής

Είμαστε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων και η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας λέγεται ALERT, δηλαδή Ano Liosia Exciting Robotics Team. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου περάσαμε στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής της WRO Hellas, στην κατηγορία για τον "εποικισμό του Άρη (εκτός Stories Of Tomorrow)". Νομίζαμε οτι το να βρισκόμαστε στον τελικό του Σαββάτου 16 Μαρτίου, μία από τις 6 καλύτερες ομάδες της Αττικής, μία από τις 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει (spoiler alert: μπορούσε να γίνει και καλύτερο 😉 )

Την κερκίδα μάς της ζέσταναν οι φίλοι μας από πολύ νωρίς, ο ο Διαστημικός Πύργος Ελέγχου ήταν πανέτοιμος κι απλά περιμέναμε την έναρξη. Και τους κριτές. Στο ενδιάμεσο η εξάδα του περίπτερου τα είπε και στο ΣΚΑΪ (δείτε στο 51:55). Οι κριτές μας είδαν πρώτους πρώτους και μας βαθμολόγησαν γρήγορα γρήγορα - έτσι μας έμεινε πολύς χρόνος για τη Roboland 🙂

Πολλές ώρες και πολλή κούραση μετά ακούστηκε ότι ο Έπαινος για Μηχανική Κατασκευή (Engineering) πάει στην ομάδα ΑΡΗΣ03! Είμαστε οι καλύτεροι στον τομέα Κατασκευή Συν Πρόγραμμα! Ο Γιώργος, ο Χρήστος, η Μαρία, η Φωτεινή, ο Κλεάνθης και ο Γιώργος, υπεύθυνοι για το περίπτερο ΑΡΗΣ03 - ο Βίκτωρας, ο Βασίλης, ο Σπύρος, ο Χριστόφορος, ο Βίκτωρας, ο Άγγελος και ο Βάιος Ντάφος στην εξέδρα και στο περίπτερο και στις προπονήσεις – τα κατάφεραν! Δεκατρία παιδιά έβαλαν ένα στόχο, έριξαν τις ιδέες τους, δούλεψαν γιαυτές, μπόρεσαν να εργαστούν και να συνεργαστούν αρμονικά και να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Δεκατρία παιδιά που ήταν εκεί τα απογεύματα και τα Σάββατα και τις Κυριακές που χρειάστηκαν. Δεκατρία μεγάλα μπράβο και δεκατρείς τεράστιες αγκαλιές και δεκατρία χάι φάιβ για την ALERTeam.

(Διαβάστε την ανακοίνωση του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων)