Δεύτερη διακρατική συνάντηση στην Τουρκία μέσα στα πλαίσια του Erasmus+ με συμμετοχή του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κινητικότητα των εκπαιδευτικών Αγγελικής Τάκη (ΠΕ06), Βασιλικής Αβράμη (ΠΕ11) και Δέσποινας Κανάση (ΠΕ70) στην Darica της Τουρκίας (9-15/02/2020), μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο “ΤΑG” (Town Accessed with Games).
Η σχολική κοινότητα του δημοτικού σχολείου Yusuf Savas υποδέχτηκε τους εταίρους από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα πολύ θερμά και αμέσως αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας με όλους/ες.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επικεντρωθήκαμε στη διδασκαλία ξένων γλωσσών μέσα από το παιχνίδι και ποικίλες ενεργητικές μορφές μάθησης (Games and Active Learning Strategies for Language Teaching and Learning).
Εκπαιδευτήκαμε πάνω σε τεχνικές ντουμπλάζ και παιχνίδια mindware για τη διδασκαλία των αγγλικών, χρησιμοποιήσαμε δραστηριότητες για την ενεργοποίηση της ομάδας και το σπάσιμο του πάγου, παρακολουθήσαμε τεχνικές δραματοποίησης σύντομων αγγλικών ιστοριών, χρησιμοποιήσαμε Νέες Τεχνολογίες, μέθοδο STEM με Lego και πολλές σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών με παιγνιώδη τρόπο.
Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την Κων/πολη, και εξερευνήσαμε μοναδικά σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος παίρνοντας μια γεύση από χρώματα, αρώματα, νοστιμιές και παραδοσιακή μουσική.
Το επόμενο βήμα είναι η διάχυση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που αποκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα καθώς και η δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού και παιχνιδιών που θα κάνει τη διδασκαλία και τη μάθηση πιο εποικοδομητικές.
Μείνετε συντονισμένοι στο blog του σχολείου μας https://9enato.blogspot.com/.
To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό».