Βιντεοκλίπ του Δημοτικού Σχολείου Άφρας Κέρκυρας αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821…!!

https://www.facebook.com/watch/?v=4053676401333106

Βιντεοκλίπ του Δημοτικού Σχολείου Άφρας αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821...!! Συμμετέχουν μαθητές από τις Ε' & ΣΤ' τάξεις με την επιμέλεια της μουσικού μας κ. Λίζας Γιαννακοπούλου...!!
Το 1821 ήταν ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας. Άλλαξε συσχετισμούς δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική επανάσταση, μας έδωσε εθνική ανεξαρτησία και έφερε το πιο δημοκρατικό και φιλελεύθερο κράτος στον κόσμο με το Σύνταγμα της Επιδαύρου. Οι Έλληνες, μετά από αιώνες βγήκαμε, στο προσκήνιο της ιστορίας, πληρώνοντας μεγάλο φόρο αίματος. Πάνω από όλα όμως ήταν η εθνική μας ενότητα αυτή που έδωσε την νίκη. Μια ενότητα που είχε ιδεολογικό υπόβαθρο, οργάνωση και αποφασιστικότητα. Και όταν χάθηκε αυτή η ενότητα, όλα κινδύνεψαν.
Το 1821 είναι πάντα επίκαιρο, πάντα ζωογόνο, πάντα ελπιδοφόρο. Το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα σε αυτή τη δύσκολη εθνική συγκυρία. Η Τουρκία σήμερα προσπαθεί να μας συρρικνώσει, αλλά και πάλι, 200 χρόνια μετά, αυτή η προσπάθεια αναθεωρητισμού θα ηττηθεί. Γιατί είμαστε ενωμένοι και υπερασπιζόμαστε και τώρα το δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες. Γιατί η ιστορία πρέπει να διδάσκει και γιατί είναι χρέος μας να τη μεταλαμπαδεύουμε στις γενιές που έρχονται...!!
Το σχολείο μας σαν ύστατο φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές που μας χάρισαν την ελευθερία μας με τη συμμετοχή μαθητών των Ε'-ΣΤ' τάξεων οι οποίοι με την καθοδήγηση και σκηνοθεσία της μουσικού του σχολείου μας κ. Λίζας Γιαννακοπούλου έφτιαξαν ένα εξαιρετικό βίντεο κλιπ αφιερωμένο στους ήρωες του 1821...!! Μπράβο, "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"...!!