Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Ξέχασα τον κωδικό μου

Οδηγίες για ηλεκτρονική εγγραφή εκπαιδευτικών

 

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε από την αριστερή μπάρα λειτουργιών την επιλογή “Για εκπαιδευτικούς” και στην συνέχεια “Εγγραφή

Στην σελίδα που θα εμφανιστεί, θα ακολουθήσετε την διαδρομή :

Ø  Για εκπαιδευτικούςàΑποκτήστε λογαριασμό στο ΠΣΔ

 

 

Μόλις πατήσετε “ Αποκτήστε λογαριασμό στο ΠΣΔ “ θα σας ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο όπου σας καλωσορίζει στην υπηρεσία και από εκεί πρέπει να επιλέξετε “ Εγγραφείτε”, ώστε να αρχίσει η διαδικασία της εγγραφής σας.

Αμέσως θα εμφανιστεί η φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί για την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής εκπαιδευτικού και πρέπει να επιλέξετε “επόμενο” κατά την ολοκλήρωση της .

Παρακάτω δίνεται ένα ενδεικτικό παράδειγμα

Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία που έχετε εισάγει δεν αντιστοιχεί με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο πληροφοριακό σύστημα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο πάνω μέρος της σελίδας θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα

Θα πρέπει να αγνοηθεί το παραπάνω μήνυμα και να επιλεχθεί ξανά “επόμενο” από το κάτω μέρος της οθόνης για να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο βήμα.

Εμφανίζεται μια καινούργια φόρμα προς συμπλήρωση, στο πρώτο πεδίο “Νομός”, θα πληκτρολογήσετε τον νομό στον οποίο υπάγεται το σχολείο στο οποίο ανήκετε. Στο επόμενο πεδίο “Αναζήτηση μονάδας” θα αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα της μονάδας στην οποία ανήκετε και κατά την διάρκεια της πληκτρολόγησης θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με τις προτεινόμενες μονάδες που είναι παρεμφερείς με την αναζήτηση σας. Επιλέξτε την “ Υπηρεσιακή Ιδιότητα” και πατήστε “επόμενο

Φτάνοντας στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας της εγγραφής, θα σας ζητηθούν τα παρακάτω, τα οποία θα πρέπει να υπακούουν με τους κανόνες που εμφανίζονται κάτω από το κάθε πεδίο:

Ø  Επιθυμητό όνομα χρήστη

Ø  Κωδικός πρόσβασης

Ø  Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης

Ø  Τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Και δύο επιπλέον πεδία τα οποία δεν είναι προαπαιτούμενο να συμπληρωθούν, ώστε να

ολοκληρωθεί η διαδικασία

 

Ø  Τηλέφωνο επικοινωνίας

Ø  “Email ανάκτησης κωδικού

 

 

 

Επιλέξτε “ολοκλήρωση” .

 

Αν τα στοιχεία που έχετε εισάγει δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, θα σας εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα μέσω της οποίας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες ώστε να γίνει “ενεργός” ο λογαριασμός σας.                            

Προσοχή! Ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν είναι ακόμη ενεργός.

Για την ενεργοποίηση και την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα πρέπει να επιλέξετε μια από τις δύο παρακάτω διαδικασίες:

Πρώτη διαδικασία

Ø  Εφόσον έχετε επιλέξει, κατά την εισαγωγή των στοιχείων σας την σχολική μονάδα στην οποία ανήκετε, έχει γίνει ταυτοποίηση του e-mail της σχολικής μονάδας και έτσι θα έχει αποσταλεί το σχετικό “e-mail επιβεβαίωσης” στην επίσημη διεύθυνση(e-mail)του σχολείου, το οποίο θα πρέπει να αναγνωστεί από την/τον Διευθύντρια/ντή, ο οποίος θα πρέπει  να ακολουθήσει το link επιβεβαίωσης, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας.

Η μορφή που έχει το e-mail που θα φτάσει στην σχολική μονάδα, δίνεται παρακάτω

 Δεύτερη διαδικασία (εναλλακτικά)

Ø  Πρέπει να στείλετε συμπληρωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενό σας στο fax του helpdesk της περιοχής σας,

(την οποία μπορείτε να την αποθηκεύσετε με το κατάλληλο κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας, βλέπε “ Αποθήκευση σε PDF “). Εναλλακτικά, στείλτε χειρόγραφη αίτηση με τα στοιχεία σας, όπως και αυτά που συμπληρώσατε στην ηλεκτρονική αίτηση, υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενό σας στο fax του helpdesk της περιοχής σας.

Το στοιχεία του helpdesk στο οποίο ανήκετε, θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα www.sch.gr/helpdesk

 

Ø  Αν ο λογαριασμός που προσπαθήσατε να δημιουργήσετε υπάρχει ήδη, θα σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα

 

 

 

Ακολουθώντας τις οδηγίες και τα link που δίνονται θα προβείτε σε αλλαγή/ανάκτηση του κωδικού σας.

 

 

 

 

 

 

 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία