4η διακρατική κινητικότητα εκπαιδευτικών του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής στην Darica, Turkey, 28.03-01.04/ 2022

Μία ακόμα υπέροχη εβδομάδα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου μας ολοκληρώθηκε για την 4η στη σειρά διακρατική συνάντηση του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «ΤΑG» (Town Accessed with Games), στην Ντάριτσα (Darica) της Τουρκίας 28.03-01.04/2022.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών υποστήριξης του Προγράμματος, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του τούρκικου σχολείου υποδοχής, «Faik Sahenk Primary School» φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, την  Ελλάδα και την Ισπανία να ζήσουμε μια πολύ δημιουργική εβδομάδα, να μοιραστούμε και να κατανοήσουμε τον τρόπο της διδασκαλίας τους και την ένταξη του παιχνιδιού σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επεξεργαστήκαμε θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο μας και ασχοληθήκαμε με το κύριο θέμα του μίτινγκ που ήταν «Παιχνίδια και ενεργητικές στρατηγικές μάθησης για τη χρήση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας». Συμμετείχαμε με τα παιδιά σε δραστηριότητες και παιχνίδια συνεργασίας, δημιουργικότητας και δεξιοτήτων, τεχνολογίας και STEM, παιχνίδια δράσης εσωτερικού χώρου καθώς και παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Επίσης, διδάξαμε μερικές ελληνικές λέξεις στα παιδιά της A΄ τάξης και παίξαμε μαζί τους δύο παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Παράλληλα, γνωρίσαμε στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας, κάναμε γευσιγνωσία τούρκικου καφέ και τσαγιού και γευτήκαμε την υπέροχη τούρκικη κουζίνα με αρκετές οικίες γεύσεις και ήχους παραδοσιακής μουσικής. Ζήσαμε όμορφες εμπειρίες τόσο στην πόλη της Darica όσο και στη μοναδική Κωνσταντινούπολη. Επισκεφθήκαμε την Αγιά Σοφιά, το παλάτι Τοπ Καπί, τις μεγάλες πολύχρωμες αγορές, το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, την Πλατεία Ταξίμ, τον Πύργο του Γαλατά, το  τζαμί Ortaköy και απολαύσαμε μια υπέροχη βόλτα στο Βόσπορο.

Το επόμενο βήμα είναι η διάχυση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της κινητικότητας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα καθώς και η δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού και παιχνιδιών που θα κάνει τη διδασκαλία και τη μάθηση πιο εποικοδομητικές.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog του σχολείου μας https://9enato.blogspot.com/.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό».