Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση στις 9 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:30 με 12:30 με θέμα «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου - Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας».

Στόχος φέτος είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με θέματα που αφορούν παιδιά ηλικίας 4-10 ετών από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας των παιδιών από επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή, σημειώνεται ότι θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά και το παραμύθι με τίτλο «ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», το οποίο συνέγραψε η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας, αποδίδοντας με εύσχημο και βιωματικό τρόπο τα περιστατικά που χειριζόμαστε καθημερινά.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί αφορά παθογένειες που εντοπίζονται στο διαδίκτυο αναφορικά με τα παιδιά, όπως η επαφή με αγνώστους μέσω διαδικτύου, ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, ο κυβερνοεκφοβισμός, το sexting, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.. Η Υπηρεσία μας εντοπίζει ότι πλέον οι ηλικίες που τα παιδιά πλοηγούνται – παίζουν - παρακολουθούν οπτικοακουστικό υλικό ή συνομιλούν μέσω εφαρμογών με τους φίλους τους ολοένα και μειώνονται. Τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών πλέον μπορούν να χειριστούν ένα έξυπνο κινητό ή ένα tablet με μεγάλη ευκολία.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (10:30 – 11:30) θα συμμετάσχουν αρμόδιοι φορείς που θα τοποθετηθούν εν συντομία στα ανωτέρω περιγραφόμενα θέματα, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (11:45-12:30) θα συνδεθούμε με σχολεία και παιδιά ηλικίας Β' και Γ' τάξης δημοτικού προκειμένου να μιλήσουμε για το παραμύθι αλλά και για τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην ηλικία αυτή.

Επιπλέον, η εκδήλωση θα προβληθεί σε live streaming μέσω των σελίδων που διατηρεί η Υπηρεσία μας και η Ελληνική Αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να εμφανίζονται ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μπορούν να μας στείλουν e-mail εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στο pr@cybercrimeunit.gov.gr.

Για να παρακολουθήσετε το event: https://minedu-secondary.webex.com/minedu-secondary/onstage/g.php?MTID=ea5f0d8fcd9ad3131b72785abfdeb446b

Event Password: 1234

Στις 09/02/2021 θα πρέπει να πατήσετε πάνω σε αυτό το Link και θα σας οδηγήσει στη σελίδα που βλέπετε στο screenshot που ακολουθεί. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα 4 πεδία δεξιά Ονοματεπώνυμο, e-mail και Event Password. Το Event Password: 1234 μόλις το συμπληρώσετε θα ενεργοποιηθεί το Join now. Αν το πατήσετε θα μπορέσετε να μπείτε στο event.