Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς στην 4η Συνάντηση LTT Erasmus+ «Building a Democratic School Culture», στο Viterbo της Ιταλίας.

Τη Δευτέρα 2/5 έως και την Παρασκευή 6/5/2022 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων που συμμετέχουν του προγράμματος Erasmus+ KA229 - "Building a Democratic School Culture" με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών και δύο μαθητών απο κάθε σχολείο.

Τη συνάντηση υποδέχτηκε και οργάνωσε το σχολείο Liceo Artistico Francesco Orioli, στην πόλη Βιτέρμπο της Ιταλίας. Θέμα της συνάντησης ήταν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των μελών μιας σχολικής μονάδας. Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλάμβανε παρουσιάσεις των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων όλων των συμμετεχόντων σε μια σχολική κοινότητα κάθε χώρας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ομαδικά εργαστήρια (workshops) μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου διερευνήθηκαν και προτάθηκαν δικαιώματα και  υποχρεώσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν όλοι οι συμμετέχοντες εντός της σχολικής κοινότητας, για τη δημιουργία ενός περισσότερο δημοκρατικού, ανοικτού στην κοινωνία και ανεκτιού στη διαφορετικότητα σχολείου.