Ταξίδι Erasmus στην Ισπανία για το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους EQHELPS --Gender Equality, Health And Leadership Through Sport, από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023, αντιπροσωπεία του σχολείου μας ταξίδεψε στην πόλη Roda de Ter της Ισπανίας. Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν συνολικά έξι καθηγητές και δεκαπέντε μαθητές από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία (2 καθηγητές και 5 μαθητές από κάθε χώρα).

Στο Ισπανικό σχολείο οι μαθητές μας γνώρισαν τους αντίστοιχους μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις του προγράμματος. Αναλυτικότερα:

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε κάποιες αθλητικές δραστηριότητες για να γνωριστούν καλυτέρα και μετά παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα την ηγεσία και την προπονητική. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκεφθήκαμε ένα πρότυπο κέντρο βελτίωσης ικανοτήτων και όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν σε διάφορες δραστηριότητες και παρακολούθησαν διαλέξεις από το προσωπικό του κέντρου.

Την δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες και το απόγευμα ταξιδέψαμε στην πόλη Girona την οποία οι μαθητές εξερευνήσαν μέσω μιας δράσης τύπου ‘’δωματίου διαφυγής’’ (escape room) και στη συνέχεια δοκίμασαν τοπικά φαγητά και είδαν τα αξιοθέατα της πόλης.

Την τρίτη ημέρα στο σχολείο οι μαθητές συνέθεσαν ένα τραγούδι και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Esquerda που βρίσκεται στην πόλη. Επιστρέφοντας στο σχολείο συνέχισαν τις αθλητικές δραστηριότητες και στο τέλος έφτιαξαν ένα βίντεο με τα όσα έκαναν τις προηγούμενες ημέρες. Η ημέρα έκλεισε με δείπνο από τοπικές σπεσιαλιτέ το οποίο προετοίμασαν οι γονείς των Ισπανών μαθητών.

Την Παρασκευή μετά από ένα συγκινητικό αποχαιρετισμό οι ομάδες αναχωρήσαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.