Το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών υιοθετεί το ωδείο Ηρώδου του Αττικού σε συνεργασία με το σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”

Το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών προχώρησε, σε συνεργασία με το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”, στην υιοθεσία του ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθεί από ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου το πολιτιστικό πρόγραμμα “Ξεναγοί για μία μέρα”, που θα περιλαμβάνει συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα και υποδοχή των μαθητών της Καλαμάτας στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών, οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος του Γυμνασίου της Καλαμάτας θα ξεναγήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος του 8ου Γυμνασίου στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και οι δικοί μας μαθητές θα ξεναγήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πολιτιστικής ομάδα της Καλαμάτας στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα “Ξεναγοί για μια μέρα”  θα ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα”. Μετά την υλοποίηση του προγράμματος το παραγόμενο υλικό θα αναρτηθεί στην εκπαιδευτική πλατφόρμα «GenerationD» του Διαζώματος, σε συνεργασία με την υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διαζώματος, αρχαιολόγο δρα Μαίρη Μπελογιάννη.

Και δύο λόγια για το Σωματείο Διάζωμα:  Το Διάζωμα είναι μια Κίνηση Πολιτών, η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους, την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας και, μέσα από τον σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού περιεχομένου, την ένταξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τους μαθητές υποστηρίζουν στο δημιουργικό έργο τους οι εκπαιδευτικοί:

Βάντα Μποζέττο και Γιάννης Βλαχάκης