Πρόγραμμα Erasmus+: Εκπαιδευτικοί του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο νησί Μαδέρα.

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συνεργάζεται από το Σεπτέμβριο του 2020 με 5 ευρωπαϊκά σχολεία (Ισπανία, Σουηδία, Μαδέρα Πορτογαλίας, Ιταλία και Αυστρία) στα πλαίσια εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 με τίτλο «Think Smart – Act Green» . Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια έχουν υλοποιηθεί συνολικά 12 κινητικότητες μαθητών και εκπαιδευτικών και 3 κινητικότητες εκπαιδευτικών: συνολικά μετακινήθηκαν και ήρθαν σε επαφή με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία 100 περίπου μαθητές Λυκείου και 15 εκπαιδευτικοί.

Μέσα από το πρόγραμμα η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τι είναι  η «πράσινη οικονομία» και πώς μπορούμε ως ευρωπαίοι πολίτες να την ενισχύσουμε, αλλάζοντας απλές, καθημερινές μας συνήθειες. Ασχοληθήκαμε με πληθώρα δράσεων και δραστηριοτήτων: γνωρίσαμε, μάθαμε, προβληματιστήκαμε, ενεργοποιηθήκαμε, δημιουργήσαμε!

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την 3η και τελευταία συνάντηση των εκπαιδευτικών στο νησί Μαδέρα (Πορτογαλία). Οι εκπαιδευτικοί για μία εβδομάδα συνεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν έναν κύκλο εργασιών που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια.

Για το πρόγραμμα, τις κινητικότητες και το υλικό που έχει παραχθεί  μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα http://www.think-smart-act-green.eu/

Ως τελευταία αίσθηση που μας έμεινε είναι η θερμή και εγκάρδια υποδοχή των συναδέλφων-εταίρων στην Μαδέρα• οι «τροπικές» εικόνες που είδαμε και που ήταν πρωτόγνωρες για όλους μας• η άψογη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και η διάθεσή τους να μάθουν και να καταρτιστούν επαγγελματικά μέσα από το πρόγραμμα. Δικαιωματικά το πρόγραμμα Erasmus+ έχει χαρακτηριστεί «η καρδιά της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής εξωστρέφειας».

Για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στην κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κα. Ζουρνά Άννα (υποδ/ντρια Γυμνασίου) και η κα. Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος Λυκείου).