Οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου συνομιλούν με ευρωβουλευτές: Εμπειρία Παιδείας και Πολιτικής

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/09/2023 και ώρα 12:00 – 13:15 μ.μ. διαδικτυακή συνάντηση με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή κα. Έλενα Κουντουρά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με την ευρωβουλευτή. Η κα. Κουντουρά μοιράστηκε τις προσωπικές της εμπειρίες από την πορεία της ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μίλησε στους μαθητές μας για τον ρόλο της ως ευρωβουλευτής, εξηγώντας πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί και πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί επηρεάζουν την καθημερινή ζωή μας. Εξέτασε θέματα όπως ο Τουρισμός, τα δικαιώματα των Γυναικών- Έμφυλη βία και η Οδική Ασφάλεια

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να ανακαλύψουν τη σημασία της πολιτικής συμμετοχής και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επηρεάζουν τις ζωές τους. Αυτή η εμπειρία έδωσε στους μαθητές ένα πλαίσιο για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που τους περιβάλλει. Ήταν ένα βιωματικό μάθημα Πολιτική Παιδείας που  τους ενθάρρυνε να σκέπτονται κριτικά, να εμπλέκονται στη δημόσια διαβούλευση και την Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Τη δράση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί -  συντονιστές του προγράμματος: Παπαχρήστου Μαρία (φιλόλογος), Παπαζέτης Κων/νος (φιλόλογος) και Δάρδας Γιώργος (καθ. Πληροφορικής).